Ben jij zo moedig om in de spiegel te kijken die jouw kind jou voorhoudt? 

Ieder mens wordt heel en compleet geboren. Door onze opvoeding, ervaringen en eventuele trauma’s verliezen we (kleine) stukjes van onszelf. Later gaan deze blinde vlekken onvermijdelijk een rol spelen in de interactie met onze eigen kinderen. Kinderen spiegelen ouders door specifiek gedrag te vertonen. Doordat dit gedrag precies de pijnpunten van de ouder raakt, wordt het gedrag als ongewenst of problematisch (of juist als sterk wenselijk!)  ervaren.

 

Op deze manier worden patronen doorgegeven van generatie op generatie. Het betekent ook dat een deel van de oplossing ook bij de ouder ligt en niet alleen bij het kind. Dat is dan ook de reden dat ik in 9 van de 10 gevallen met de ouder(s) aan de slag ga. Als je als ouder verandert, verandert je kind met je mee!

Met coaching stimuleer je het potentieel om tot uiting te komen

Bij coaching van het kind zijn de eigen kwaliteiten altijd het uitgangspunt. Door deze eigenschappen te ontdekken, krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Het wordt veerkrachtiger, zit lekkerder in zijn vel en kan beter omgaan met uitdagingen in het leven. In dit artikel geef ik informatie voor het kind over kindercoaching.

Zelfkennis is de eerste stap naar volwassenheid

Wat doe ik niet? ‚ÄčIk vertel je niet hoe jij het moet doen, ik geef dus geen tips en adviezen. Diep van binnen ken jij jouw eigen antwoorden en weet je wat jouw waarheid is. Ik begeleid jullie enkel om (weer) met deze waarheid in contact te komen. 

Ik bied géén maandenlange trajecten maar korte trajecten. Soms is één enkele sessie al genoeg om uit de negatieve dynamiek te komen en op een constructieve manier weer verder te kunnen.

Oudercoaching

Als je besluit met mij aan de slag te gaan, kan je verwachten dat je inzichten krijgt in wat er nu werkelijk speelt tussen jou en je kind. Samen ontrafelen we het probleem. Deze bewustwording is een essentieel onderdeel van de oplossing van jullie uitdaging. Lees verder

Kindercoaching

Bij het coachen van het kind richt ik de aandacht niet zozeer op de oorzaken van het probleem maar op het vergroten van zelfkennis en het probleemoplossend vermogen. Zelfvertrouwen en veerkracht worden zo gestimuleerd. Lees verder