Ben jij de ouder geworden die je zo graag wilde zijn?

Ik herinner het me nog goed...

Ik was gevlucht uit de kamer van mijn toen 2 jarige dochter die een hysterische huilbui had. Ik stond inmiddels op de overloop om haar én mij te beschermen tegen een onredelijke woede uitbarsting van mij. Met mijn handen over mijn oren probeerde ik mijn boosheid om haar boosheid te verbijten, niet wetend hoe ik om moest gaan met alle heftige emoties van haar én van mij.

En ineens drong daar op die overloop de werkelijkheid tot mij door: "Verdorie, mijn dochter van 2 is mijn spiegel, glashelder en keihard! Zij spiegelt mijn boosheid! Maar wacht even, daar heeft niemand mij voor gewaarschuwd, dat had ik niet gelezen in de boekjes voor zwangere vrouwen! Hoezo niet?"

Oudercoach Anna de Graaf voor meer verbinding en zelfvertrouwen in de opvoeding

Wat ben ik mijzelf tegen gekomen in de relatie met mijn kinderen.

Lang heb ik geworsteld met het moederschap. Ik heb uiteindelijk de moed verzameld om in de spiegel te kijken en mijn eigen weggestopte patronen aan te kijken. Sindsdien laat de interactie tussen ouder en kind mij niet meer los en ben ik de opleiding tot ouder-kind coach gaan volgen. Dagelijks leer ik van de spiegeltjes die mijn kinderen mij voorhouden. 

Het verhaal áchter het verhaal ontdekken: dat is mijn passie

Het verhaal ontrafelen tot de essentie, horen wat er nu echt verteld wil worden, voelen wat gevoeld wil worden, dát is waar ik gelukkig van word en waar ik goed in ben. Ik hoor vaak terug dat mensen rustig van mij worden en de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Die ruimte en rust  zorgen voor bewustwording, inzicht en heling.

 

Oudercoach Anna de Graaf voor meer verbinding en zelfvertrouwen in de opvoeding

Blij word ik van disco dansen...

op foute muziek, met het hele gezin in onze huiskamer, borrel-pizza-film avondjes met de kinderen, yoga en meditatie met mijn man tijdens the golden hour, wandelen op de heide met de hond bij zonsopkomst, koken met een lekker glas rode wijn en een zak chips, en fijne gesprekken met vrienden.

Als Klinisch Ontwikkelingspsycholoog...

heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als diepte-interviewer in de gezondheidszorg. Later werkte ik als accountmanager in het marktonderzoek.  Naast mijn werk, verdiepte ik me in mindfulness, yoga en familieopstellingen. Ik heb een passie voor opstellingswerk, het onderbewuste en de Jungiaanse psycho-analyse. Ik ben dan ook trots dat ik familie ben van een directe studenten van Carl Gustav Jung: Psycho-analytici Erlo en Ann van Waveren. Daarnaast zijn twee van mijn grote inspiratiebronnen zijn de gedichten van Marianne Williamson (Our deepest fear) en Kahlil Gibran (Our children are not our children).

Harte-groet,

"Boven je oude zelf uitstijgen, is afdalen naar de diepte om te kunnen transformeren naar een vorm die bij je past." 


Lees hier de ervaringen van andere ouders die ik begeleid heb:


Samenwerking

Ik geloof in samenwerking met andere professionals en het versterken van elkaars kwaliteiten en kracht. Soms kan het zijn dat alleen coaching niet voldoende is en dat er meer nodig is, bijvoorbeeld op fysiek niveau. Het is fijn als er dan een netwerk is van deskundige en betrokken partners waar ik je naar kan doorverwijzen.