Workshop "Opstellingen met ouders" met Willemijn en Anna 


Krijg inzicht in jouw ouderschap en de uitdagingen die je tegenkomt

 

Herken jij je hierin als ouder:

 • Je verlangt naar ontspanning in je gezin en in jezelf.
 • Je vraagt je af of het er nou alleen bij jóu thuis zo aan toe gaat...
 • ... en of je het wel goed doet; onzekerheid steekt regelmatig de kop op.
 • Je zou je kind en zijn/haar gedrag zo graag beter begrijpen...
 • ....en nog veel meer plezier willen maken in plaats van mopperen tegen je kinderen.
 • Soms maak je je zorgen om je kind en blijf je piekeren over oplossingen.

Kortom: ergens in je opvoeding, in jezelf of in de dynamiek zou je wel meer ontspanning willen zien.

"Tijdens deze workshop ontdekken we wat zich op onbewust niveau afspeelt."


Tijdens deze dag ga je jouw uitdagingen onderzoeken waardoor je ontspanning en zelfvertrouwen in jouw ouderschap (terug) vindt. 

 

Dit gaat de dag jou opleveren:

 • Je wordt je bewust van de onderliggende oorzaken van de uitdagingen die je tegenkomt.
 • We gaan ontdekken wat jouw kind daarover aan jou laat zien.

 • Je krijgt inzicht in jouw aandeel in jullie dynamiek.

   

En daarnaast:

 • Je verbindt je met andere ouders, inspireert en steunt elkaar.

 • Het wordt een dag om op te laden: een fijne dag voor jezelf!

 • Waar vooral ook veel ruimte is voor plezier!

 

Door de bewustwording die je op deze dag opdoet, wordt verandering in gang gezet!

 

Wat gaan we doen: (familie)opstellingen voor inzicht en transformatie


 • We onderzoeken vragen en uitdagingen rondom ouderschap door het doen van opstellingen in groepjes, waarin jij jouw eigen thema meeneemt.
 • De mogelijkheden bij opstellingen zijn eindeloos. Iedere vraag of uitdaging die jij hebt, kan onderzocht worden.
 • Naast het doen van opstellingen, zullen we  grondings en meditatie-oefeningen doen. We zorgen voor een open en veilige ruimte waarin alles gezien en gevoeld mag worden. 

 

Wat is een opstelling? Een opstelling is een krachtig instrument. In een opstelling krijgt "het onbewuste" een zichtbare, voelbare plek. Hierdoor krijg jij zicht op wat er in jou leeft, wat tot uitdrukking wil komen, wat dat nog tegenhoudt en wat je hierin nodig hebt. Dit inzicht verkrijg je door te voelen en te ervaren. Hierdoor is het inzicht dieper en "anders" dan wanneer je er alleen over praat. Een gevoel neem je mee in je lichaam, ookal vindt je hoofd er iets van.

In een opstelling is er altijd één "vraagsteller". Dat is degene die zijn of haar vraag inbrengt. De rest van de groep is op dat moment participant en kan gevraagd worden om voor personen, onderwerpen of thema's te representeren.

Belangrijk hierbij te melden is dat wanneer je gevraagd wordt voor participant, dat dit niet voor niets gebeurt. Iets in jou resoneert met deze rol waardoor je inzicht krijgt in dit deel /thema van jou. Op die manier leer je over jezelf als je participant bent in de opstelling van een ander.

Meer uitleg over wat (familie)opstellingen zijn, lees je op de website van Els van Steijn.

"Laat je verrassen door dat wat zichtbaar gaat worden."

 

Details van de workshop


Er kunnen maximaal twaalf ouders deelnemen aan de workshop. 

 • Kosten: 95,- euro p.p.
 • Locatie: de Meentwerf in Hilversum - fijne gezellige ruimte met mogelijkheid voor een middagwandeling.
 • Wanneer: nog geen nieuwe data bekend
 • Wij zorgen voor soep. Dit kan je zelf aanvullen met meegebrachte lunch. Thee en koffie met lekkers is aanwezig. 
 • De ruimte is groot genoeg om afstand te kunnen houden van elkaar. 

De dag wordt gefaciliteerd door Willemijn Thiel en Anna de Graaf- van Waveren. Willemijn is opgeleid in (familie)opstellingen door Hylke Bonnema. Anna is ontwikkelingspsycholoog en opgeleid tot ouder-kind coach. Samen bieden zij een veilige en liefdevolle setting waarin alles gevoeld, gehoord en gezien mag worden.

Willemijn Thiel

"Laten we beschikbaar raken zodat we onze kinderen kunnen zien en erkennen in de liefde die zij zijn"


Ik houd van leven. Écht leven. 

De diepe stilte in mijzelf opzoeken, volop genieten van de schoonheid van en verbinding met de natuur – het liefst op blote voeten en met hond Noa. Voluit dansen en plezier maken, mooie gesprekken voeren, tranen van het lachen huilen en een lekkere serie kijken onder een dekentje op de bank. Maar ook pijn toelaten, durven voelen en kunnen blijven – aanwezig en beschikbaar – wanneer het moeilijk is, smelttranen laten stromen. 
Leven wanneer het leven mij toelacht én als het spannend is of hartstikke moeilijk zelfs.
Rust en tevredenheid ervaren in het midden van de storm én luwte.

 

 

Ik houd van zo kwetsbaar durven en kunnen zijn, zo open, ontvankelijk, benieuwd dat ik mij kan laten raken.
Laten raken door de zon, door de glimlach van een passant, door de liefde van een dierbare vriend.
Door de kleuren en geuren van het leven.

Door het leven zelf. In mijn lijf en mijn hart. Waar ik mij gedragen voel, geliefd.
Om mij te verbinden: met mezelf, de aarde, de liefde en de ander. En zo alles kunnen en willen leven wat het leven brengt. Vanuit míjn plek hier op aarde. Die ik na een lang afgelegde weg (terug)gevonden en ingenomen heb.
Met heel mijn lijf en hart

Het is mijn grote passie bij te dragen aan het leven van (deze) Liefde hier op aarde,
Om (nog ongeboren) kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden bij het vinden en innemen van hún plek. In hun lijf, hun hart, het leven.
Om ook werkelijk te kunnen leven.
En dat te ontwikkelen en bij te dragen waarvoor je hier gekomen bent.

Het is mijn talent om datgene zichtbaar en voelbaar te maken wat hiervoor nodig is: dat wat je toe of juist los mag laten. Dat wat bij jou hoort of juist niet.
Ik geniet ervan dit talent en mijn persoonlijke ervaring hiervoor in te zetten en vanuit warmte, veiligheid, compassie, respect, plezier en liefde bij te dragen aan het leven.
Het leven van jouw kind, jouw leven.

Samen gaan wij ontdekken wie jíj werkelijk bent: het leven staat te springen om jou, precies jóu!

 

Anna de Graaf- van Waveren 

 "Je kind reikt jou een prachtige kans voor zelfontwikkeling aan"


Moeder zijn, was niet vanzelfsprekend voor mij. Mijn dochter werd geboren en dat maakte mij "een moeder", maar hoe moest ik dat zijn? Ik wist het niet. Ik ervaarde geen roze wolk, "het gewoon weten wat je moet doen" kende ik niet. 

Het was het begin van een proces waarin ik mijn eigen angsten, pijn en verdriet in tegen ben gekomen. Hoe vaak heb ik me machteloos, schuldig en gefrustreerd gevoeld. Ik ploeterde voort maar uiteindelijk vond ik mijn weg in het ouderschap naar heling en kwetsbaarheid, naar vertrouwen en overgave. Naar openheid en "durven voelen", naar loslaten en toelaten, naar verbinden en begrenzen.

Ik zie het ouderschap als een prachtige kans voor zelfontwikkeling, een manier om je eigen kindpijn en blinde vlekken te ontdekken en ze te kunnen helen. Niet door ze op je kind te projecteren maar door in de liefdevolle spiegel te kijken die jouw kind jou voorhoudt.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik ben zeker geen perfecte moeder. Het is een levenslang proces en dat gaat met vallen en opstaan. Dankbaar ben ik voor de puurheid van onze kinderen, voor hun onvoorwaardelijke liefde, hun fijngevoeligheid waarmee ze precies de juiste snaar weten te raken, Zij voelen onbewust en haarfijn aan waar de pijn van de ouder ligt en reiken de ouder hiermee een prachtige kans tot heling aan. 

Als coach en psycholoog is het verhaal ontrafelen en samen ontdekken wat er nu écht speelt mijn passie. Luisteren zonder oordeel en de juiste vragen stellen is mijn kracht. Ik ben zowel scherp analytisch als gevoelig en intuïtief. 


Bij mij zijn ouders aan het juiste adres om inzicht te krijgen in de kern van hun uitdaging. Je vindt bij mij geen opvoedkundige tips maar diepgaande bewustwording van wat er aan de hand is. Wat wil het kind de ouder vertellen met zijn gedrag? Wat wordt er bij de ouder geraakt in de interactie met het kind? Inzicht in deze onderliggende dynamieken is de eerste stap naar diepgaande en blijvende verandering! 

Ervaringen van anderen


'De prachtige, fijne en hoopgevende opstellingen gloeien nog steeds na, voel ik'.


"De avond heeft de werkelijke ik naar boven gebracht. Ik probeer mijn hele leven een masker voor te zetten om haar te verbergen. Maar met Willemijn kon ik even mijzelf zijn. Ik heb gehuild en gelachen. Ik was trots op mezelf dat ik eventjes de echte ik heb toegelaten. De persoon die pijn kent en niet altijd blij is. De persoon die veel opgekropte gevoelens heeft die eruit moeten komen. Dat heb ik mij beseft tijdens deze magische avond. Dat kon alleen doordat Willemijn een veilige omgeving had gecreëerd waar dat mogelijk was."


"Mijn leven is zoveel veranderd sinds de dag dat ik een familie-opstelling deed. Ik ben dankbaar aan Willemijn en Anna dat ik erbij mocht zijn. En ik ben dankbaar dat ze mijn leven hebben veranderd."


"Laatst deed ik mee aan een opstelling bij Willemijn. Vooral toen ik participant was in een opstelling van een ander, kwamen er zo veel opgeslagen gevoelens bij mij los. De rol waarvoor ik gevraagd werd, resoneerde zo met een deel in mij. Het was magisch en zo helend."


Doe je mee? 

Geef je op via onderstaand formulier of stel een vraag als je toch nog even iets meer wil weten.

Even bellen voordat je besluit mee te doen, kan natuurlijk ook!