Dagretraite

(Nog) meer genieten van moeder zijn

Een dag vol ruimte, rust, verbinding en inspiratie.


workshop 'Meer genieten van moeder Zijn'

Moeders die goed voor zichzelf zorgen, zorgen goed voor hun kinderen.

 

Moeder Zijn: een uitdaging


Verlangend naar een kind, een gezin, zien we het hélemaal voor ons: lekker samen op pad, naar Zwitsal ruikende haren en vrolijk spelende kinderen in een gezellig opgeruimd huis. Een glimlach op je gezicht. Genieten!

En dan ‘plots’, zit je er middenin. In de hectiek. De uitdagingen. 
En ziet het er geregeld héél anders uit dan gedacht én dan je zo graag zou willen.
Vóel je je heel anders dan je zou willen.

Dat kán anders.


Helaas, een instant fix hebben we niet voor je.
Wel kun je belangrijke stapjes zetten op weg naar meer ruimte en rust. In je hoofd, in je lijf, in je gezin. Naar jouw wens. Laten we samen een begin maken!

Reviews van deze andere moeders die jou voorgingen: Herken jij jezelf in één of meerdere punten:


 • Je dagen en je hoofd lopen over.
 • Je hebt het gevoel te kort te schieten: je moet aan zo veel voldoen, er moet zo veel gedaan worden.
 • Je reageert ongeduldiger op je kinderen dan je zou willen.
 • Machteloosheid, boosheid en frustratie kunnen je overspoelen tijdens uitdagende en stressvolle momenten. 
 • Je ervaart stress en je bent op zoek naar meer ontspanning in je hoofd, lijf en gezin.
 • Je hebt het gevoel geleefd te worden, soms voelt plots één 'mamaaa!' al teveel.
 • Het lukt je niet zo volop te genieten als moeder als je had verwacht.
 • Kortom, verlang je naar meer plezier en genieten?
 • Óf ... heb je gewoon ontzéttend super heel erg veel zin in en behoefte aan een ontspannen én  inspirerende dag voor jezelf samen met andere moeders?

Wij zijn Anna en Willemijn.

Allebei moeder, allebei op zoek geweest en soms nóg.

Wij nemen jou mee tijdens deze dag naar rust, ruimte, verbinding en inspiratie.

 

Hoe ziet deze heerlijke ontspannen dag er dan uit?


Tijdens deze dag gaan we om te beginnen ontspannen! Daarnaast is het een dag voor jóu waarop van alles te ontdekken, ervaren en leren valt. Daarvoor hebben we een prachtig programma waarin we o.a. inzichten opdoen vanuit een opstelling en spiegeloefening - ervaring helemaal niet nodig - , ons (dieper) verbinden met ons lijf en stille midden m.b.v. ademhaling en meditatie, en ontspannen met Yoga Nidra

Naast dat wij een verrukkelijke, ontspannen dag voor jou willen faciliteren, nodigen wij je uit die dag te ontdekken over en oefenen in hoe je kunt Zijn en Blijven binnen de hectiek van je gezin. Inclusief meer rust.

Tot slot en niet onbelangrijk: laat je tussendoor heerlijk verwennen door de biologische lunch en het lekkers waar door ons voor wordt gezorgd. Wij weten als moeder hóe lekker dat is!

 

Na deze dag....


 • Heb je weer meer ruimte om te genieten van je gezin doordat je ruimte hebt gemaakt voor dat wat al een tijd lang (onbewust) om jouw aandacht vraagt.
 • Heb je frisse inzichten in jouw uitdagingen: bewustwording is de eerste stap naar verandering!
 • Heb je contact gemaakt met jouw behoeften (noden!) en grenzen: goed voor je gezin zorgen, begint bij goed zorgen voor jezelf.
 • Ga je met zachtheid voor jezelf, een zucht van verlichting en lichter naar huis.
 • Heb je een opening gemaakt naar weer meer genieten van moeder Zijn!

 

En daarnaast:

 • Heb je je verbonden met andere moeders, heb je inspiratie en steun gevonden. Gedeelde smart is halve smart!

 • Heb je een heerlijke dag voor jezelf gehad.

 • Waar genieten van tijd en aandacht voor jouzelf voorop staat.

En hier mag je sowieso óók op rekenen: 


Je komt in beweging

Wat er ook tijdens deze workshop gaat gebeuren, jij komt in beweging. Grappig genoeg kom je op deze dag in beweging door te vertragen. De dag gaat je sowieso meer opleveren dan te blijven zitten met vragen en uitdagingen die misschien al maanden of jaren spelen. Misschien krijg je tijdens deze dag grote inzichten of worden er kleine zaadjes geplant die in de maanden daarna zachtjes ontkiemen. En anders geniet je simpelweg en zo verrukkelijk van een heerlijke dag voor jou alleen.

Verbinden en opladen 

Tijdens de workshop zijn er verschillende deelmomenten. Door jouw zorgen en uitdagingen te delen met andere moeders, ontdek je dat je echt niet alleen bent en dat anderen tegen soortgelijke issues aanlopen. Delen als moeder blijkt telkens weer zo belangrijk. Essentieel is het ook om op te laden en goed voor jezelf te zorgen. En daarom besteden we op deze dag uitgebreid tijd aan ontspanning en contact maken met jezelf.

Een liefdevolle bedding

Ons uitgangspunt is dat jij als moeder al helemaal goed bent zoals je bent. Wij gaan uit van jouw eindeloze liefde voor je kind. En als geen ander begrijpen we dat er ook minder fijne gevoelens zijn die door jou heen gaan of dat je dingen doet waar je je misschien wel voor schaamt. Dat allemaal mogen voelen en ervaren, aankijken en de ruimte geven, dat is waarvoor wij, voor jou een veilige bedding creëren.

Details van de dagretraite


 • Volledig verzorgde dagworkshop van 10.00 tot 16.30 - inloop vanaf 9.30 uur

 • Data:

 • volgen nog

 

 • Bijdrage: 127,- euro p.p.

   

 • Intieme groep: minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers

 • Heerlijke verse lunch, thee, koffie en lekkers. 

 • Locatie: Yogacentrum Piith in Bussum of elders in het Gooi

Facilitators


De dag wordt gefaciliteerd door Willemijn Thiel en Anna de Graaf- van Waveren. Willemijn werkt werkt lichaamsgericht vanuit de ziel en is opgeleid in (familie)opstellingen door Hylke Bonnema. Anna is ontwikkelingspsycholoog en opgeleid tot ouder-kind coach. Samen bieden zij een veilige en liefdevolle setting waarin alles gevoeld, gehoord en gezien mag worden.

Willemijn Thiel

"Laten we beschikbaar raken zodat we onze kinderen kunnen zien en erkennen in de liefde die zij zijn"


Ik houd van leven. Écht leven. 

De diepe stilte in mijzelf opzoeken, volop genieten van de schoonheid van en verbinding met de natuur – het liefst op blote voeten en met hond Noa. Voluit dansen en plezier maken, mooie gesprekken voeren, tranen van het lachen huilen en een lekkere serie kijken onder een dekentje op de bank. Maar ook pijn toelaten, durven voelen en kunnen blijven – aanwezig en beschikbaar – wanneer het moeilijk is, smelttranen laten stromen. 
Leven wanneer het leven mij toelacht én als het spannend is of hartstikke moeilijk zelfs.
Rust en tevredenheid ervaren in het midden van de storm én luwte.

Ik houd van zo kwetsbaar durven en kunnen zijn, zo open, ontvankelijk, benieuwd dat ik mij kan laten raken.
Laten raken door de zon, door de glimlach van een passant, door de liefde van een dierbare vriend.
Door de kleuren en geuren van het leven. Door het leven zelf. In mijn lijf en mijn hart.


Ik houd ervan mij te verbinden: met mezelf, de aarde, de liefde en de ander. En zo alles leven wat het leven brengt. Vanuit míjn plek hier op aarde. Die ik na een lang afgelegde weg (terug)gevonden en ingenomen heb.
Met heel mijn lijf en hart

Het is mijn grote passie bij te dragen aan het leven van (deze) Liefde hier op aarde,
Om (nog ongeboren) kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden bij het vinden en innemen van hún plek. In hun lijf, hun hart, het leven.
Om ook werkelijk te kunnen leven.
En dat te ontwikkelen en bij te dragen waarvoor je hier gekomen bent.

Het is mijn talent om datgene zichtbaar en voelbaar te maken wat hiervoor nodig is: dat wat je toe of juist los mag laten. Dat wat bij jou hoort of juist niet.
Ik geniet ervan dit talent en mijn persoonlijke ervaring hiervoor in te zetten en vanuit warmte, veiligheid, compassie, respect, plezier en liefde bij te dragen aan het leven.
Het leven van jouw kind, jouw leven.

Samen gaan wij ontdekken wie jíj werkelijk bent: het leven staat te springen om jou, precies jóu!

 

Anna de Graaf- van Waveren 

 "Je kind reikt jou een prachtige kans voor zelfontwikkeling aan"


Moeder zijn, was niet vanzelfsprekend voor mij. Mijn dochter werd geboren en dat maakte mij "een moeder", maar hoe moest ik dat zijn? Ik wist het niet. Ik ervaarde geen roze wolk, "het gewoon weten wat je moet doen" kende ik niet. 

Het was het begin van een proces waarin ik mijn eigen angsten, pijn en verdriet in tegen ben gekomen. Hoe vaak heb ik me machteloos, schuldig en gefrustreerd gevoeld. Ik ploeterde voort maar uiteindelijk vond ik mijn weg in het ouderschap naar heling en kwetsbaarheid, naar vertrouwen en overgave. Naar openheid en "durven voelen", naar loslaten en toelaten, naar verbinden en begrenzen.

Ik zie het ouderschap als een prachtige kans voor zelfontwikkeling, een manier om je eigen kindpijn en blinde vlekken te ontdekken en ze te kunnen helen. Niet door ze op je kind te projecteren maar door in de liefdevolle spiegel te kijken die jouw kind jou voorhoudt.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik ben zeker geen perfecte moeder. Het is een levenslang proces en dat gaat met vallen en opstaan. Dankbaar ben ik voor de puurheid van onze kinderen, voor hun onvoorwaardelijke liefde, hun fijngevoeligheid waarmee ze precies de juiste snaar weten te raken, Zij voelen onbewust en haarfijn aan waar de pijn van de ouder ligt en reiken de ouder hiermee een prachtige kans tot heling aan. 

Als coach en psycholoog is het verhaal ontrafelen en samen ontdekken wat er nu écht speelt mijn passie. Luisteren zonder oordeel en de juiste vragen stellen is mijn kracht. Ik ben zowel scherp analytisch als gevoelig en intuïtief. 


Bij mij zijn ouders aan het juiste adres om inzicht te krijgen in de kern van hun uitdaging. Je vindt bij mij geen opvoedkundige tips maar diepgaande bewustwording van wat er aan de hand is. Wat wil het kind de ouder vertellen met zijn gedrag? Wat wordt er bij de ouder geraakt in de interactie met het kind? Inzicht in deze onderliggende dynamieken is de eerste stap naar diepgaande en blijvende verandering! 


Gun jezelf deze dag en geef je gezin daarmee ook een cadeau!

Geef je op via onderstaand formulier.