Coaching kind

Kindercoaching is creatief en laagdrempelig. Dit artikel is bedoeld voor het kind om uit te leggen wat kindercoaching is.

Rouw en verlies - begeleiding kind

Het verlies van een dierbare is iets wat bijna ieder kind een keer meemaakt in zijn of haar jonge leven. Voor kinderen en jongeren is het fijn om een verlies te verwerken op een creatieve manier en door middel van rituelen. Vooral jonge kinderen kunnen vaak nog geen woorden geven aan een gevoel. Een creatief proces helpt om het gevoel toch tot uiting te brengen. 

Kinderen die voor hun 9de jaar een dierbare hebben verloren, kunnen na het 9e jaar weer opnieuw gaan rouwen doordat er rond de 9 jaar een diepgaande bewustwording van leven en dood plaatsvindt.

 

Voor wie: kinderen vanaf 6 jaar 

Wat levert het op: ruimte geven aan verdriet en andere gevoelens, ontdekken van manieren om te herinneren en troost te vinden.

Pakket bestaat uit: 3 sessies van 60 minuten met het kind, een intakegesprek en terugkoppeling aan (een van de) ouders/verzorgers. De eerste sessie is een kennismaking en daarin onderzoeken we samen het gemis. 

Investering: 330,- euro