Ga je mee op ontdekkingstocht naar jouw kwaliteiten?

"Als je jezelf beter leert kennen, groeit je zelfvertrouwen en wordt je veerkrachtiger. "

Wat is kindercoaching - informatie voor het kind en de ouder


Kindercoaching is een manier om te werken aan dingen die je lastig vindt. Dat kunnen allerlei dingen zijn. Misschien heb je last van faalangst, ben je onzeker of vaak boos. Het kan ook zijn dat je verdrietig bent doordat je een dierbare bent verloren of omdat je ouders gaan scheiden. Het kan dan heel fijn zijn om te praten met iemand die niets te maken heeft met jouw probleem omdat je dan geen rekening hoeft te houden met gevoelens van de ander.

 

Als je bij mij in de praktijk komt, gaan we eerst een spel spelen om kennis te maken met elkaar en om jouw probleem samen te onderzoeken. We spelen een bordspel met allerlei vragen en creatieve opdrachten. Als er iets bij zit wat je niet wil doen of niet wil beantwoorden, dan hoeft dat niet. Er is ook geen goed of fout. Het gaat erom dat jij de ruimte krijgt om jouw verhaal te doen. Na afloop beslis je of je nog een keer bij me wil komen of dat het genoeg was voor deze keer. 

Als je daarna nog een keer komt, stellen we samen een doel op en bekijken we hoe jij je doel kan bereiken. Vaak gaan we samen iets doen dat jij leuk vindt. Dat kan knutselen zijn, wandelen, buiten een hut bouwen, tekenen of een spel spelen.  Tijdens deze activiteiten, werken we aan je probleem of zoals ik het noem jouw "uitdaging". We ontdekken samen jouw unieke eigenschappen en kwaliteiten. Zo werken we aan het behalen van je doel.

 

Als je verdrietig bent door het verlies van een dierbare of een scheiding, besteden we hier aandacht aan door bijvoorbeeld iets moois te maken of een brief te schrijven. Dat kunnen allerlei dingen zijn. Het belangrijkste is dat jij alles mag doen en zeggen wat jij wil zonder dat je rekening hoeft te houden met de gevoelens van een ander zoals bijvoorbeeld je ouders. Dit kan al zo veel opluchting geven dat je probleem daardoor kleiner wordt.

 

De dingen die je mij vertelt, vertel ik aan niemand anders, ook niet aan je ouders. Als er iets is waarvan ik denk dat het belangrijk is dat jouw ouders dat weten, dan bespreek ik dit vooraf met jou en vraag ik jouw toestemming om dit (samen) aan je ouders te vertellen.

 

Ik kijk er naar uit om jou en jouw unieke kwaliteiten te ontmoeten!

 

Liefs, Anna

 

Startpakket Kindercoaching


Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag.

Het uitgangspunt is:

  • oudergesprek aan de start (intakegesprek)
  • vijf sessies met het kind van 60 minuten
  • een oudergesprek aan het einde van het traject

 

De kosten voor dit start-pakket zijn 447,- euro.

 

Investering


Kosten Start-pakket: 447,- euro 

Indien daarbij nog extra sessies nodig zijn, wordt er per losse sessie gerekend:

Coaching kind: 70,- euro (sessie 60 minuten)

Oudergesprek: 97,- euro (90 minuten)

                            70,- euro (sessie 60 minuten)

                            40,- euro (sessie 30 minuten)

Kindercoaching is soms in bomen klimmen

Kindercoaching is:

voor kinderen en jongeren vanaf 8 / 9 jaar.

ontspannen: niets hoeft, alles mag!

veilig: je mag alles zeggen wat je wil.

leuk: we doen dingen die jij leuk vindt.

fijn: je kan je hart luchten zonder rekening te houden met de ander.